Uw-Belastingspecialist.nl

Toeslagen

Toeslagen zijn tegemoetkomingen van de overheid in de kosten voor mensen met een laag inkomen voor de zorgverzekering, huur of kind. Het gaat om een aanvulling op het inkomen en kan om aardig wat geld gaan. Een gedeelte van de kosten zult u altijd zelf moeten betalen. Of je recht hebt op deze toeslagen is aan voorwaarden gebonden en in hoofdzaak afhankelijk van de hoogte van je inkomen en dat van je eventuele toeslagpartner of medebewoner.

 

  •   Zorgtoeslag,
  •   Huurtoeslag,
  •   Kinderopvangtoeslag,
  •   Kindgebondenbudget.
 

 

De zorgtoeslag is een tegemoetkoming in de kosten van uw zorgverzekering. 

Huurtoeslag is een tegemoetkoming in de kosten die u maakt als u in een huurwoning woont. 

Het kindgebonden budget is een bijdrage in de kosten voor uw kinderen.

Kinderopvangtoeslag is een tegemoetkoming in de kosten van kinderopvang.

 

 

Zorgtoeslag is de bekendste inkomensafhankelijke toeslag. Ook Huurtoeslag is breed bekend. Toeslagen zijn bedoeld om mensen met lage inkomens te compenseren voor hoge lasten van zorgverzekering, huur, kinderopvang etc.    Kinderbijslag is geen toeslag. 

Wijzigingen in de Toeslagen 2018

Regio Assen, Rolde, Drenthe, Gemeente Assen, Aa & Hunze en Tynaarlo. Ik kan u helpen bij het bepalen of u recht heeft op Zorg- en/of Huurtoeslag. Omdat toeslagen inkomensafhankelijk zijn en als voorschot worden uitgekeerd gaat nogal eens fout. Door bij de aanvraag een te laag inkomen op te geven ontvangt de aanvrager een te hoge toeslag. Die nadat het inkomen definitief is vastgesteld moet worden terugbetaald. Een wijziging in de persoonlijke situatie leidt tot veranderingen in de toeslag.

Andersom;   ja, dat gebeurt ook.

Fout denkpatroon
Mensen denken geen recht te hebben op toeslagen. FOUT. Laat het berekenen. Veel consumenten laten op deze wijze veel geld liggen. En niet-aangevraagde toeslagen worden ook niet meer uitgekeerd.
 
 
Let op!  
Toeslagen 2016 kunt u niet meer aanvragen
Toeslagen 2017 kunt u nog aanvragen tot 1 september 2018
Toeslagen 2018 kunt u tot 1 september 2019 aanvragen
 

Proefberekening toeslagen maken?   klik hier 

 
Hoe kan ik u van dienst zijn?
Neem contact met mij op.
Aanvragen Toeslagen, Toeslagen berekenen   Hulp en Advies