Uw-Belastingspecialist.nl

Diensten

Boekhoudingen,  Administraties, Belastingen en Toeslagen  
Uw-boekhouder.nl is het administratiekantoor gespecialiseerd in boekhoudingen, administraties, belastingen en toeslagen voor ondernemer en particulieren. Het kantoor is in 2013 opgezet en wordt geleid door Luc, hij is Assistent Accountant en RB Belastingassistent met ruime ervaring. 
 
Advies
Advies voor de ondernemer rond zijn onderneming, bedrijfsadministratie en belastingen en natuurlijk ook voor de ondernemer privé en zijn gezin, zoals belastingen, toeslagen, hypotheken en verzekeringen. Adviezen die ook voor particulieren vergelijkbaar zijn.  
 Een uitgebreid netwerk van hoog gekwalificeerde specialisten op bedrijfskundig- en juridischgebied, hypotheken en verzekeringen kan door Luc worden ingeschakeld om specifieke vraagstukken op te lossen. Voor advies heeft u altijd  rechtstreeks contact.
 
 
Boekhouden  
Een kwalitatief goede boekhouding is voor de bedrijfsvoering noodzakelijk. een goede boekhouding geeft u:
  • Inzicht in uw bedrijf
  • Informatie waar u goede beslissingen op kan nemen
  • Is ingericht op uw onderneming
  • Vertrouwen bij de belastingdienst
Traditioneel boekhouden is een mogelijkheid maar wilt u een meer up-to-date bedrijfsadministratie dan is uw-digitale-boekhouder.nl wellicht iets voor u.
 
 
Omzetbelasting 
Als u deel neemt aan het economisch verkeer zult u voor de omzetbelasting al snel als ondernemer worden beschouwd. U dient dan meestal 1 maal per kwartaal  of soms per maand en in enkele gevallen  per jaar aangifte omzetbelasting te doen. Als belastinconsulent, (BECON) intermediair kan ik deze namens u indienen.
Omzetbelasting      
 
 
Jaarrekening
De jaarrekening geeft een jaarlijks overzicht van de financiële situatie van een bedrijf. Het bestaat uit een jaarverslag van het bestuur jaarverslag, een balans, een resultatenrekening of winst- en verliesrekening over het afgelopen jaar, een toelichting op beide, het kasstroomoverzicht en de Overige gegevens met daarin in bepaalde gevallen een accountantsverklaring.

 

Inkomstenbelasting (IB)
Elke natuurlijke persoon die inkomen verwerft betaald in Nederland inkomstenbelasting. Werknemers in loondienst betalen loonbelasting. Ondernemers voor de IB betalen belasting over de winst uit onderneming. Aftrekposten kunnen in de IB leiden tot belastingteruggave. Alimentatie betalen, Eigen woning, Specifieke Zorgkosten, Alimentatie ontvangen zijn allemaal punten die aandacht verdienen. 

 

Toeslagen
Toeslagen zijn financiële tegemoetkoming voor mensen met lage inkomens.
Zorgtoeslag, Huurtoeslag, Kindgebondenbudget, Kinderopvangtoeslag.
 
 
 
Vennootschapsbelasting
Een NV of BV maar ook verenigingen en stichtingen met commerciele activiteiten en coöperaties zijn belastingplichtig voor de winst in de onderneming. Deze winst is belast met vennootschapsbelasting.

 

Rechtsvormen
Als u uw onderneming start moet u een rechtsvorm kiezen. De keuze van de rechtsvorm bepaalt onder andere de aansprakelijkheid voor schulden van uw bedrijf en uw belastingverplichtingen. Het kiezen van de juiste vorm is belangrijk omdat deze keuze ook privé elementen bevat.

 

Bedrijf starten
Een bedrijf starten is een grote stap. Voor veel mensen is zelfstandig ondernemer zijn een ultieme droom, welke een gevoel van vrijheid geeft.
Wat  wilt u gaan doen? Wat gaat u maken of wat wilt u verkopen? Welke diensten gaat u leveren? En een hele belangrijke vraag die u zichzelf moet stellen… is ondernemen eigenlijk wel iets voor u? Onderzoek wat de mogelijkheden zijn voor uw toekomstige bedrijf, schrijf een ondernemingsplan en test uw ondernemerschapskwaliteiten. En bespreek u plannen eens met uw-boekhouder.nl, ook in de opstartfase kan ik meedenken om uw plannen, bedrijfsprocessen en administratie inrichten. En natuurlijk kijk ik graag kritisch naar uw ondernemingsplan.
 
 
Salarisadministratie
Als u uw onderneming groeit komt er waarschijnlijk personeel om u te helpen al het werk op tijd gerealiseerd te krijgen. Als u personeel in dienst heeft moet u een salarisadministratie hebben. U moet een loonheffingsnummer aanvragen, LH-aangifte en pensioenaangifte. Uw-boekhouder.nl helpt u. Samenwerking met een loonspecialist garandeert dat uw salarisadministratie helemaal up-to-date is.
 
Op alle dienstverlening, offertes en aanbiedingen zijn de algemene voorwaarden van toepassing.