Uw-Belastingspecialist.nl

Belastingen voor Ondernemers

Ondernemers krijgen  met veel fiscale regels te maken. De verscheidenheid aan belastingen kent daarnaast ook aftrek en kortingen speciaal voor ondernemers. Het is voor de ondernemer geen doen om hiermee op de hoogte te zijn. Als eerste wordt de ondernemer geconfronteerd met de omzetbelasting. Welk tarief of ben ik vrijgesteld? Heb ik te maken met Internationale regels. Dan volgt de inkomstenbelasting. Als zelfstandig professional ben je ondernemer voor de inkomstenbelasting doe je aangifte over de winst uit onderneming en eventuele andere inkomsten.

 

Belastingen  | Assen

 

Aangifte Omzetbelasting

De belastingdienst bepaald het tijdvak waarover de aangifte omzetbelasting moet worden ingediend. Meestal is dit een kwartaal aangifte. Soms moet maandelijks aangifte gedaan worden. Jaaraangiftes Omzetbelasting zijn steeds meer een uitzondering. Wanneer aangiftes en betalingen meerdere keren niet op tijd door de belastingdienst zijn ontvangen kan de belastingdienst u verplichten om maandelijks aangifte te doen. 
Bezit je niet voldoende kennis om zelf je aangifte omzetbelasting in te dienen kan ik dat ook voor u verzorgen.  Neem gerust contact op…
Wil je de aangifte omzetbelasting zelf  doen maar twijfel je een beetje hoe het precies moet…  Neem gerust contact op dan kunnen we samen eens kijken wat een slimme werkwijze is en coach ik je bij dit onderdeel van het ondernemen..

 

Winst uit onderneming

Bent u IB-ondernemer dan is de winst belast in box 1 ‘inkomen uit werk en woning’. Als ondernemer dien je een deugdelijke bedrijfsadministratie te voeren, waaruit blijkt wat je fiscale rechten en plichten zijn. Het voeren van een administratie kun je zelf doen maar ook aan mij uitbesteden.  De bedrijfsadministratie is de basis waarop een commerciële balans en winst- en verliesrekening opgesteld. De winst uit onderneming wordt uit deze cijfers berekent door de fiscale regels juist toe te passen.

 

Aangifte Ondernemers

Naast uw winst uit onderneming geeft u in de aangifte inkomsten belasting ook eventuele andere inkomsten en  bezittingen en schulden aan. Aan de hand van een een checklist ‘wat heb ik nodig voor de aangifte IB’ kunt u zelf nagaan welke fiscale onderwerpen voor u van belang zijn bij de aangifte inkomstenbelasting. Aan de hand van deze lijst, en uw fiscale documenten verzorg ik de aangifte voor u en uw (fiscale) partner.  Voordat ik uw aangifte indien neem deze samen met u door. Hierdoor krijgt u snel duidelijkheid over de te verwachten aanslag IB/PVV en ZVW.