Uw-Belastingspecialist.nl

BELASTING:  VOORLOPIGE AANSLAG en TERUGGAAF

Het indienen van een belastingaangifte kan soms leiden tot belastingteruggave, bijvoorbeeld als u niet het hele jaar heeft gewerkt, laag inkomen heeft, u student bent en een bijbaantje heeft of vanwege de extra heffingskortingen als u kinderen heeft, of vanwege de aftrek van giften, reisaftrek, studiekosten en ziektekosten.

U kunt tot 31 december 2015 nog een aangifte over 2010 indienen.

 

VOORLOPIGE AANSLAG of TERUGGAVE

Betalen;

Verwacht u over 2016 belasting te moeten bijbetalen, bijvoorbeeld omdat u partneralimentatie ontvangt of omdat u inkomen of pensioen van meerdere instanties ontvangt? U kunt dan een verzoek de Belastingdienst doen voor een voorlopige aanslag. Op die manier kunt u de belasting over 2016 gespreid (maandelijks) betalen en hoeft u niet ineens grote bedragen te betalen.


Teruggave;

Verwacht u dat u over 2016 recht heeft op een belastingteruggaaf? Laat die dan maandelijks aan u uitbetalen. Verzoek de belastingdienst om teruggave. Het geld kunt u dan direct gebruiken of opzij zetten. Laat u het geld bij de fiscus staan, dan krijgt u daarover geen rente vergoed! Bereikt u de pensioengerechtigdeleeftijd dan betaald u minder belasting. Houdt daar bij uw verzoek reeds rekening mee.